11. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Kimchi jjigae s tofu je korejský druh horké polévky, který kombinuje silnou a pikantní chuť kimchi s jemností tofu. Tento recept je skvělým způsobem, jak si dopřát lahodné asijské jídlo přímo v pohodlí domova. Podívejte se, jak snadno si připravit toto tradiční jídlo plné chutí a vůní z Koreje.
Suroviny
- 300g kimchi (nakrájené)
- 200g tuhého tofu (nakrájené na kostky)
- 1 cibule (nakrájená)
- 2 stroužky česneku (nastrouhané)
- 1 lžíce gochujang (korejská papriková pasta)
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce oleje
- 700ml vody
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte cibuli a česnek.
- Přidejte kimchi a smažte ho asi 5 minut.
- Přidejte gochujang a smažte další minutu.
- Přidejte vodu a tofu a nechte vařit asi 15 minut.
- Přidejte sójovou omáčku a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte teplé jako hlavní jídlo s rýží.