11. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi jjigae s tofu.
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi jjigae s tofu je korejský druh horké polévky, který kombinuje silnou a pikantní chuť kimchi s jemností tofu. Tento recept je skvělým způsobem, jak si dopřát lahodné asijské jídlo přímo v pohodlí domova. Podívejte se, jak snadno si připravit toto tradiční jídlo plné chutí a vůní z Koreje.

Suroviny

  • 300g kimchi (nakrájené)
  • 200g tuhého tofu (nakrájené na kostky)
  • 1 cibule (nakrájená)
  • 2 stroužky česneku (nastrouhané)
  • 1 lžíce gochujang (korejská papriková pasta)
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce oleje
  • 700ml vody
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte cibuli a česnek.
  2. Přidejte kimchi a smažte ho asi 5 minut.
  3. Přidejte gochujang a smažte další minutu.
  4. Přidejte vodu a tofu a nechte vařit asi 15 minut.
  5. Přidejte sójovou omáčku a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  6. Servírujte teplé jako hlavní jídlo s rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *