28. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Kimchi jjigae s hovězím masem je korejská pikantní polévka plná chuti a živých bakterií z kvašené zelnaté směsi kimchi. Tento recept kombinuje hovězí maso s čerstvým kimchi a dalšími lahodnými ingrediencemi, aby vám přinesl autentickou chuť Koreje. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a okořeňte svůj jídelníček novými chutěmi a vůněmi.
Suroviny
- 300g hovězího masa (řez magra)
- 300g kimchi
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička oleje
- 1 lžička cukru
- 1 l vody
- hovězí vývar
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte nakrájené hovězí maso a restujte dozlatova.
- Přidejte kimchi a restujte dalších pár minut.
- Přilijte vodu a hovězí vývar, přidejte sójovou omáčku a cukr. Vařte asi 20 minut.
- Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte s vařenou rýží a jemně nasekanou zelenou cibulkou na ozdobu.