18. 10. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Kimchi jjigae je tradiční korejská polévka plná pikantních chutí a výrazného aroma kimchi. Tato lahodná polévka je bohatá na živiny a skvěle se hodí k zahřátí v chladných dnech. S naším receptem na Kimchi jjigae si ji můžete snadno připravit i doma a poznat jedinečnou chuť korejské kuchyně.
Suroviny
- 400g kimchi
- 200g vepřového masa (nohy nebo plec)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička cukru
- 1 lžička kimchi šťávy
- 700ml vody
Postup
- Na pánvi zahřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek.
- Přidejte na kostičky nakrájené maso a restujte ho dozlatova.
- Poté přidejte nakrájené kimchi, sójovou omáčku, cukr a kimchi šťávu. Pořádně promíchejte.
- Podlijte vodou a povařte polévku asi 15-20 minut, dokud maso není měkké.
- Po uvaření můžete přidat další ingredience podle chuti, například tofu nebo zeleninu.