9. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Kimchi jjigae je tradiční korejské jídlo, což je pikantní a chutné horké korejské kimchi hot pot. Máte rádi korejskou kuchyni a pikantní chuť kimchi? Potom si určitě vyzkoušejte recept na Kimchi jjigae a pochutnejte si na jedinečné kombinaci nakládané zeleniny, masa a rýže. Sledujte náš jednoduchý recept a uvařte si lahodné Kimchi jjigae doma!
Suroviny
- 400g kimchi
- 200g vepřového masa (nasekaného na kostičky)
- 1 cibule (nakrájená na plátky)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička cukru
- 1 lžíce oleje
- 500ml vývaru
- Tofu (nasekané na kostičky) – dle chuti
- Kimchi šťáva (z kimchi) – dle chuti
- Sójová omáčka – dle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek.
- Přidejte na kostičky nakrájené vepřové maso a restujte dozlatova.
- Přidejte kimchi a krátce restujte.
- Přidejte sójovou omáčku, cukr a vývar. Nechejte vařit asi 15 minut.
- Přidejte tofu a vařte dalších 5 minut.
- Podle chuti dochuťte kimchi šťávou a sojovou omáčkou.
- Podávejte horké. Dobrou chuť!