23. 11. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi jjigae“ – korejská kvašená zelná polévka
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi jjigae je tradiční korejská polévka plná chutí a koření. Tato kvašená zelná polévka se připravuje z korejského kimchi, tofu, vepřového masa a dalších pochutin. Vyzkoušejte tento lahodný recept a dejte svému jídelníčku kousek Koreje!

Suroviny

  • 200g kimchi
  • 200g vepřové nebo hovězí maso
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 500 ml vody
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi opečeme na kostky nakrájené maso.
  2. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek a restujeme, dokud cibule nezměkne.
  3. Přidáme na kostky nakrájené kimchi a smažíme asi 5 minut.
  4. Přilijeme vodu a přidáme sójovou omáčku a cukr.
  5. Necháme vařit asi 15 minut.
  6. Případně dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  7. Podáváme horké s rýží nebo kimchiu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *