23. 11. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Kimchi jjigae je tradiční korejská polévka plná chutí a koření. Tato kvašená zelná polévka se připravuje z korejského kimchi, tofu, vepřového masa a dalších pochutin. Vyzkoušejte tento lahodný recept a dejte svému jídelníčku kousek Koreje!
Suroviny
- 200g kimchi
- 200g vepřové nebo hovězí maso
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička cukru
- 500 ml vody
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi opečeme na kostky nakrájené maso.
- Přidáme nakrájenou cibuli a česnek a restujeme, dokud cibule nezměkne.
- Přidáme na kostky nakrájené kimchi a smažíme asi 5 minut.
- Přilijeme vodu a přidáme sójovou omáčku a cukr.
- Necháme vařit asi 15 minut.
- Případně dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Podáváme horké s rýží nebo kimchiu.