14. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi jjigae (kimči polévka)
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi jjigae je tradiční korejská polévka plná chutí a vůní kimchi. Tato lahodná a pikantní polévka zahrnuje kimchi, vepřové maso, tofu a další skvělé ingredience. Naučte se, jak připravit tuto lahodnou kimči polévku doma s naším jednoduchým receptem. Vaše chuťové buňky vám poděkují!

Suroviny

  • 2 šálky kimchi
  • 200g vepřového masa
  • 1 střední cibule
  • 1 paprika
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička pálivé papriky
  • 4 šálky vývaru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na kostičky nakrájené vepřové maso.
  2. Přidáme nakrájenou cibuli, papriku a česnek a restujeme dozlatova.
  3. Přidáme kimchi, sójovou omáčku, cukr a pálivou papriku a vaříme asi 5 minut.
  4. Zalijeme vývarem a vaříme asi 15 minut.
  5. Přidáme sůl a pepř podle chuti.
  6. Podáváme horké s přílohou podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *