9. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi jjigae.
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi jjigae je korejská pikantní polévka s kyselým zelím kimchi, šunkou a dalšími lahodnými přísadami. Tento recept je ideální volbou pro milovníky ostřejších chutí a tradiční korejské kuchyně. Uvařte si domácí kimchi jjigae dle našeho jednoduchého receptu a okořeňte si den!

Suroviny

  • 500g kimchi
  • 200g vepřového masa (nasekaného na kousky)
  • 1 cibule (nasekaná na plátky)
  • 3 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce oleje
  • 1 l vody
  • hrst zelené cibulky (na ozdobu)

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli a česnek.
  2. Přidejte nasekané vepřové maso a restujte ho, dokud není zezlátlé.
  3. Přidejte kimchi a nechte vařit asi 5 minut.
  4. Přidejte vodu, sójovou omáčku a rybí omáčku a nechte vařit asi 20 minut.
  5. Před podáváním posypte nasekanou zelenou cibulkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *