13. 11. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte skvělý recept na tradiční korejskou specialitu? Vyzkoušejte náš recept na Kimchi jjigae! Tento pikantní zelný pokrm je plný chutí a jednoduchý na přípravu. S klasickými ingrediencemi, jako je kimchi, vepřové maso a tofu, najdete ve vaší kuchyni skutečnou korejskou chuť. Užijte si jedinečnou kombinaci koření a výraznou chuť kimchi. S naším receptem na Kimchi jjigae oslníte své chuťové buňky a užijete si autentickou korejskou kuchyni!
Recept na Kimchi jjigae
Suroviny
- 300 g kimchi (kvašená zelenina)
- 200 g vepřového masa (nakrájeného na kousky)
- 1 střední cibule (nakrájená na plátky)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžička cukru
- 1 lžička sezamového oleje
- 500 ml vývaru nebo vody
- 150 g tofu (nakrájeného na kostky)
- 1 zelená paprika (nakrájená na plátky)
- 1 červená paprika (nakrájená na plátky)
- 2 houby shitake (nakrájené na plátky)
- sůl (podle chuti)
- pepř (podle chuti)
- nejlépe jasmínová rýže (příloha)
Postup
- Nejdříve si připravte všechny suroviny.
- V hrnci nebo v kleci ohřívejte sezamový olej.
- Přidejte cibuli a česnek a smažte je dozlatova.
- Přidejte vepřové maso a smažte je dohněda.
- Přidejte kimchi a smažte ho asi 5 minut.
- Přidejte sójovou omáčku, rybí omáčku a cukr.
- Podlijte vývarem nebo vodou a nechte vařit asi 10 minut.
- Přidejte tofu, papriky a houby.
- Pokračujte v vaření dalších 5-10 minut, dokud se zelenina změkne.
- Před podáváním ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte s jasmínovou rýží.