11. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi jigae s tofu.
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi jigae s tofu je korejská pikantní zeleninová polévka plná chuti a šťavnatých kousků tofu. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky korejské kuchyně, kteří si rádi dopřejí trochu pikantního dobrodružství. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm doma a užijte si autentickou korejskou chuť přímo ve vaší kuchyni.

Suroviny:

  • 300 g kimchi
  • 200 g tufo
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička gochugaru (korejský červený pepř)
  • 1 lžička oleje
  • 400 ml vody nebo zeleninového vývaru

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte nasekanou cibuli a česnek.
  2. Přidejte nakrájené kimchi a restujte asi 5 minut.
  3. Přisypte gochugaru, cukr a sójovou omáčku a promíchejte.
  4. Přilijte vodu nebo vývar a nechte vařit asi 10 minut.
  5. Přidejte nakrájené tofu a vařte dalších 5 minut.
  6. Případně dochuťte solí nebo další sójovou omáčkou podle chuti.
  7. Servírujte s rýží a posypte nasekanou cibulkou nebo koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *