16. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Kimchi jigae je tradiční korejská polévka plná chuti a pikantnosti, která se připravuje s fermentovaným zelím kimchi. Vyzkoušejte tento lahodný recept a dopřejte si lahodnou kombinaci koření a zeleniny v horké a osvěžující polévce. Sledujte náš snadný návod krok za krokem a užijte si tradiční korejskou chuť doma.
Suroviny
- 250 g kimchi
- 200 g vepřového masa (nasekaného na kousky)
- 1 cibule (nasekaná)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 l vody
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička cukru
- 1 lžička sezamového oleje
- hrst nasekaného pažitky
Postup
- Na pánvi osmahněte kousky masa spolu s cibulí a česnekem.
- Přidejte kimchi a restujte spolu asi 5 minut.
- Přendejte obsah pánve do hrnce, přilijte vodu a přiveďte k varu.
- Ztlumte plamen a nechte vařit asi 15 minut.
- Přidejte sójovou omáčku, cukr a sezamový olej.
- Vyndejte hrnec z plotny a přidejte nasekanou pažitku.
- Podávejte horké s rýží nebo kimchi.