9. 11. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Kimchi jigae je tradiční korejská slaná polévka plná lahodných chutí a úžasných vůní. Tato pikantní a osvěžující polévka se připravuje z kimchi, tofu, vepřového masa a dalších lahodných ingrediencí. Vyzkoušejte tento autentický recept na Kimchi jigae a přenesete se do korejské kuchyně plné exotiky a bohatých chutí.
Suroviny
- 1 šálek kimchi (nakládané zelí)
- 200g vepřového masa (nasekaného na kousky)
- 1 cibule (nasekaná)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 lžička sójové omáčky
- 1 lžička oleje
- 3 šálky vody
- 1 lžíce gočučanu (korejská čili pasta)
- 1 tofu (nakrájené na kostky)
Postup
- Na pánvi osmahneme maso a cibuli na oleji.
- Přidáme kimchi a česnek a restujeme asi 5 minut.
- Přilijeme vodu a přidáme sójovou omáčku a gočučan.
- Necháme vařit asi 15 minut.
- Přidáme tofu a vaříme dalších 5 minut.
- Podáváme s vařenou rýží.