9. 11. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi jigae – korejská slaná polévka
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi jigae je tradiční korejská slaná polévka plná lahodných chutí a úžasných vůní. Tato pikantní a osvěžující polévka se připravuje z kimchi, tofu, vepřového masa a dalších lahodných ingrediencí. Vyzkoušejte tento autentický recept na Kimchi jigae a přenesete se do korejské kuchyně plné exotiky a bohatých chutí.

Suroviny

  • 1 šálek kimchi (nakládané zelí)
  • 200g vepřového masa (nasekaného na kousky)
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 lžička sójové omáčky
  • 1 lžička oleje
  • 3 šálky vody
  • 1 lžíce gočučanu (korejská čili pasta)
  • 1 tofu (nakrájené na kostky)

Postup

  1. Na pánvi osmahneme maso a cibuli na oleji.
  2. Přidáme kimchi a česnek a restujeme asi 5 minut.
  3. Přilijeme vodu a přidáme sójovou omáčku a gočučan.
  4. Necháme vařit asi 15 minut.
  5. Přidáme tofu a vaříme dalších 5 minut.
  6. Podáváme s vařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *