5. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Kimchi jigae je tradiční korejské jídlo plné chuti a hodně koření. Tento recept vás naučí, jak připravit toto lahodné pikantní jídlo z kimchi, uzeného masa a dalších přísad. Během krátké doby budete mít na stole úžasně aromatické a chuťově bohaté kimchi jigae. Vyzkoušejte tento recept a poznáte autentický korejský zážitek.
Suroviny
- 300 g kimchi
- 200 g vepřového masa (nebo tofu pro vegetariány)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce gochujangu (korejská papriková pasta)
- 1 lžíce rybí omáčky (pro vegetariány lze vynechat)
- 1 lžička cukru
- 400 ml vývaru (může být zeleninový, kuřecí nebo hovězí)
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř podle potřeby
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm na drobno nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
- Přidejte na kostky nakrájené vepřové maso (nebo tofu) a orestujte ho dozlatova.
- Přidejte kimchi a promíchejte se s masem. Smažte krátce spolu.
- Do hrnce přidejte gochujang, sójovou omáčku, rybí omáčku (pokud ji používáte), cukr a vývar. Vše důkladně promíchejte.
- Dejte pokličku na hrnec a vařte na mírném ohni asi 20 minut, nebo dokud maso nebo tofu nezměkne.
- Případně dochuťte solí a pepřem podle své chuti.
- Kimchi jigae podávejte s rýží a posypané čerstvou nasekanou pažitkou nebo koriandrem.