11. 3. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Kimchi je tradiční korejská potravina plná chutí a zdraví prospěšných látek. Připravte si tuto lahodnou fermentovanou zeleninu doma a objevte kouzlo korejské kuchyně. Sledujte náš jednoduchý recept a dejte svému jídelníčku exotický nádech.
Suroviny
- 1 hlávka zelí
- 1 vejce
- 1 pěst platků sušené cibule
- 1 pár hlávek česneku
- 1 kus ředkvička
- 1 kousek zázvoru
- 1 hrst chilli papriček
- 1 pohár pekingského zelí
- 1 menší mrkev
Postup
- Nejprve si připravíme základní směs na kimchi. Zelí nakrájíme na menší kousky a osolíme. Necháme odstát asi 1 hodinu.
- V další misce smícháme vejce, sušenou cibuli, nasekaný česnek, nastrouhaný zázvor, nasekané chilli papričky, nakrájené pekingské zelí a nastrouhanou mrkev.
- Poté k zelí přidáme připravenou směs a důkladně promícháme.
- Získanou směs přendáme do sklenice a těsně uzavřeme. Necháme fermentovat alespoň 2 dny.
- Po 2 dnech je kimchi hotové a můžeme si ho vychutnat k jídlu.