11. 3. 2025
Autor: Petr Kolář
Kimchi je tradiční korejská potravina
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi je tradiční korejská potravina plná chutí a zdraví prospěšných látek. Připravte si tuto lahodnou fermentovanou zeleninu doma a objevte kouzlo korejské kuchyně. Sledujte náš jednoduchý recept a dejte svému jídelníčku exotický nádech.

Suroviny

  • 1 hlávka zelí
  • 1 vejce
  • 1 pěst platků sušené cibule
  • 1 pár hlávek česneku
  • 1 kus ředkvička
  • 1 kousek zázvoru
  • 1 hrst chilli papriček
  • 1 pohár pekingského zelí
  • 1 menší mrkev

Postup

  1. Nejprve si připravíme základní směs na kimchi. Zelí nakrájíme na menší kousky a osolíme. Necháme odstát asi 1 hodinu.
  2. V další misce smícháme vejce, sušenou cibuli, nasekaný česnek, nastrouhaný zázvor, nasekané chilli papričky, nakrájené pekingské zelí a nastrouhanou mrkev.
  3. Poté k zelí přidáme připravenou směs a důkladně promícháme.
  4. Získanou směs přendáme do sklenice a těsně uzavřeme. Necháme fermentovat alespoň 2 dny.
  5. Po 2 dnech je kimchi hotové a můžeme si ho vychutnat k jídlu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *