4. 2. 2025
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Kimchi smažená rýže s vaječným plátkem je tradiční korejský pokrm plný chutí a vůní. Naučte se, jak připravit tento lahodný pokrm doma s naším jednoduchým receptem. Kimchi smažená rýže je pikantní a chutná s kombinací kyselého kimchi, křupavé zeleniny a vaječného plátku na vrchu. Nezapomeňte si přidat trochu sójové omáčky nebo srirachy pro extra koření!
Suroviny:
- 2 šálky vařeného jasmínového rýže
- 1 šálek kimchi nakrájeného na menší kousky
- 1 cibule nakrájená na kolečka
- 2 stroužky česneku nasekaného
- 1 lžíce oleje
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžička cukru
- 2 vajíčka
- sezamová semínka a jarní cibulka na ozdobu
Postup:
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte cibuli s česnekem, dokud nezačnou být sklovité.
- Přidejte nakrájené kimchi a smažte ho krátce, aby se rozvonělo.
- Přidejte vařenou rýži a promíchejte s kimchi.
- Přilijte sójovou omáčku, rybí omáčku a cukr. Dobře promíchejte.
- Ve vedlejší pánvi si opečte vaječný plátek.
- Smaženou rýži rozdělte na talíře a ozdobte opečeným vajíčkem, sezamovými semínky a jarní cibulkou.