21. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Kimchi smažená rýže s krevetami je lahodné a pikantní jihokorejské jídlo, které si zamilujete. S kombinací kořeněného kimchi, rýže a lahodných krevet vám tato pokrm jednoduše zvedne náladu. Vyzkoušejte recept na domácí přípravu a užijte si výjimečnou chuť jihokorejské kuchyně právě teď!
Suroviny
- 2 šálky vařeného rýže
- 150 g krevet
- 1 šálek kimchi
- 1 cibule, nakrájená na kolečka
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička rybí omáčky
- 1 lžička sezamového oleje
- sůl, pepř a chilli podle chuti
Postup
- Na pánvi si rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte krevety a restujte je, dokud nezmění barvu na růžovou.
- Přidejte kimchi a restujte s krevetami a cibulí asi 2-3 minuty.
- Přidejte vařený rýži na pánvi a promíchejte s ostatními surovinami.
- Přilijte sójovou omáčku, rybí omáčku, sezamový olej a promíchejte.
- Podle chuti dochuťte solí, pepřem a chilli.
- Hotové kimchi fried rice podávejte posypané se sekaným koriandrem nebo jarní cibulkou.