24. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Kimchi smažená rýže s vepřovým břichem je lahodný korejský pokrm plný chuti a koření. Tato jednoduchá a rychlá receptura vytváří dokonalou kombinaci pikantního kimchi, křupavého vepřového břicha a voňavé rýže. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm doma a okořeňte si tak svou kuchyni!
Suroviny
- 2 šálky vařené rýže
- 100 g sádla
- 200 g kimchi
- 200 g uzeného břicha
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce oleje
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi rozpalte sádlo a osmahněte na něm na kostičky nakrájené břicho.
- Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a restujte dozlatova.
- Přidejte nakrájené kimchi a restujte dalších pár minut. Kimchi by mělo chutnat na kyselo, ale jde-li o překyselené, přidejte špetku cukru.
- Přidejte vařenou rýži a promíchejte s ostatními ingrediencemi.
- Přilijte sójovou omáčku a nechte krátce prohřát.
- Na oleji si opečte vejce a přidejte je na závěr na vrch směsi.
- Podávejte posypané nakrájenou cibulkou a petrželkou nebo koriandrem.