24. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi fried rice Pork Belly.
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi smažená rýže s vepřovým břichem je lahodný korejský pokrm plný chuti a koření. Tato jednoduchá a rychlá receptura vytváří dokonalou kombinaci pikantního kimchi, křupavého vepřového břicha a voňavé rýže. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm doma a okořeňte si tak svou kuchyni!

Suroviny

  • 2 šálky vařené rýže
  • 100 g sádla
  • 200 g kimchi
  • 200 g uzeného břicha
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce oleje
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi rozpalte sádlo a osmahněte na něm na kostičky nakrájené břicho.
  2. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a restujte dozlatova.
  3. Přidejte nakrájené kimchi a restujte dalších pár minut. Kimchi by mělo chutnat na kyselo, ale jde-li o překyselené, přidejte špetku cukru.
  4. Přidejte vařenou rýži a promíchejte s ostatními ingrediencemi.
  5. Přilijte sójovou omáčku a nechte krátce prohřát.
  6. Na oleji si opečte vejce a přidejte je na závěr na vrch směsi.
  7. Podávejte posypané nakrájenou cibulkou a petrželkou nebo koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *