22. 9. 2023
Autor: Petr Kolář
Kimchi fried rice
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi fried rice je oblíbené korejské jídlo, které kombinuje tradiční kimchi s vůní a chutí smažené rýže. Tato jednoduchá a lahodná večeře je plná šťavnatých zeleninových kousků a bohatých, kořeněných chutí. S výrazným kimchi, česnekem a sezamovým olejem je to jídlo, které osloví vaše chuťové buňky. Připravte si tento recept a vychutnejte si autentickou korejskou chuť přímo v pohodlí domova.

Recept na Kimchi fried rice

Suroviny

  • 2 šálky vařené rýže
  • 1 šálek nakrájeného kimchi
  • 100g slaniny, nakrájené na kostičky
  • 1 cibule, nakrájená na plátky
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 2 vajíčka, rozšlehaná
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 lžíce oleje na smažení
  • koriandr nebo pažitka na ozdobení

Postup

  1. Ve větší pánvi zahřejte olej na střední plamen. Přidejte slaninu a smažte ji, dokud není křupavá.
  2. Přidejte cibuli a česnek a smažte je dozlatova.
  3. Přidejte nakrájené kimchi a nechte směs vařit asi 3 minuty, dokud kimchi nezměkne.
  4. Přidejte vařenou rýži do pánve a promíchejte.
  5. Zalijte směs sójovou omáčkou a sezamovým olejem. Pokud je potřeba, dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  6. Přidejte rozšlehaná vajíčka a promíchejte, dokud se vaječná směs nezpevní a není dobře promíchaná s rýží.
  7. Podávejte horké, posypané sekaným koriandrem nebo pažitkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *