Kimchi je tradiční korejský fermentovaný zeleninový pokrm plný probiotik a zdraví prospěšných látek. Naučte se připravit si toto lahodné kyselé zelí doma a vychutnejte si jeho lahodnou chuť a řadu zdravotních benefitů. S tímto receptem na kimchi se vám podaří připravit si autentický korejský pokrm plný chuti a zdraví prospěšných bakterií. Užijte si tradiční chuť Kimchi i ve vaší kuchyni!

Suroviny

  • 1 hlávka čínského zelí (např. napa zelí)
  • 3 mrkve
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 palice zázvoru (cca 5 cm)
  • 1 šalotka
  • 4 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce papriky
  • 1 lžíce chilli prášku
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce soli

Postup

  1. Na začátek si připravte zeleninu. Čínské zelí nakrájejte na menší kousky, mrkev oloupejte a nakrájejte na nudličky, cibuli a šalotku nakrájejte na drobné kousky, zázvor oloupejte a nastrouhejte a česnek nasekejte.
  2. V míse smíchejte rybí omáčku, papriku, chilli prášek, cukr a sůl. Přidejte nakrájenou zeleninu a důkladně promíchejte, aby byla zelenina všude obalená omáčkou.
  3. Dejte směs do fermentační nádoby a pořádně ji zatlačte, aby se vytvořila tekutina. Zakryjte směs utěrkou, aby mohla fermentovat a neuchláchla se.
  4. Nechejte směs fermentovat při pokojové teplotě po dobu 3-5 dnů. Během této doby občas promíchejte, aby se fermentace rovnoměrně rozložila.
  5. Po dokončení fermentace dejte kimchi do skleniček a skladujte v lednici. Kimchi je po fermentaci připraven k jídlu a v chladničce vydrží několik týdnů.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *