30. 11. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi (fermentovaná zelenina) – tradiční pokrm
zdroj: Recepty 24/7

Naše tradiční receptura na korejské kimchi vás provede krok za krokem přípravou tohoto lahodného fermentovaného pokrmu. Ochutnejte pikantní a osvěžující kombinaci zeleniny, koření a rybí omáčky, která dodá vašim jídlům nezapomenutelnou chuť. Sledujte náš recept a užívejte si domácí kimchi každý den!

Suroviny

  • 1 hlávka čínského zelí
  • 4 mrkve
  • 1 ředkvička
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce chilli papriček
  • 1 lžíce zázvoru
  • 4 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce soli

Postup

  1. Želí nakrájejte na menší kousky, mrkev a ředkvičku na tenké plátky.
  2. Česnek, chilli papričky a zázvor jemně nasekejte.
  3. V míse smíchejte všechny připravené suroviny spolu s rybí omáčkou, cukrem a solí.
  4. Vrstvěte směs do skleněné nádoby a zatlačte ji dolů, aby byla veškerá zelenina ponořená do tekutiny.
  5. Nádobu zakryjte a nechte fermentovat 2-3 dny při pokojové teplotě.
  6. Po uplynutí doby uložte kimchi do chladničky, kde může dále zrát a vyzrávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *