17. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi-čigae sočivová polévka s kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi-čigae sočivová polévka s kuřecím masem je lahodná a výživná korejská polévka plná chuti. V této receptu se kombinuje tradiční kimchi s červenou čočkou, kuřecím masem a aromatickými kořeními, aby vznikla lahodná a zdravá polévka, která potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento recept doma a užijte si lahodnou korejskou kuchyni v pohodlí vašeho domova.

Suroviny

  • 1 šálek červené sočivové čočky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce kimchi
  • 200 g kuřecích prsou
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička pálivé papriky
  • 1 lžička oleje
  • 700 ml kuřecího vývaru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Sočivovou čočku důkladně propláchněte pod tekoucí vodou a nechte ji okapat.
  2. Cibuli a česnek nakrájejte na drobné kousky.
  3. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  4. Přidejte nakrájená kuřecí prsa a restujte je, dokud neztratí růžovou barvu.
  5. Přidejte kimchi, sójovou omáčku a pálivou papriku a promíchejte.
  6. Přidejte propláchnutou sočivovou čočku a zalijte kuřecím vývarem.
  7. Počkejte, až polévka začne vařit, pak ztlumte plamen a nechte vařit asi 20 minut, nebo dokud čočka nebude měkká.
  8. Případně dochuťte solí a pepřem a podávejte horké.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *