4. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi-čigae s hovězím masem
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi-čigae s hovězím masem je tradiční korejská polévka plná lahodných chutí. Recept kombinuje pikantní kimchi, šťavnaté hovězí maso a další ingredience, které vytvářejí bohatou a sladce pikantní omáčku. Připravte si tento lahodný pokrm doma a zkuste kousek Koreje na talíři.

Suroviny:

  • 400 g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 150 g kimchi
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce oleje
  • 1 l vody
  • hrst zelené cibulky na ozdobu

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm na kostky nakrájené maso.
  2. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a restujte, dokud cibule nezezlne.
  3. Přidejte kimchi a restujte asi 5 minut.
  4. Přilijte vodu a přiveďte k varu. Poté snižte plamen a nechte vařit asi 20 minut.
  5. Přidejte sójovou omáčku a nechte provařit dalších 5 minut.
  6. Po uvaření můžete podávat ozdobené posekanou zelenou cibulkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *