17. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi-čigae – pikantní fazolová polévka.
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi-čigae je tradiční korejská polévka plná pikantních chutí a bohatých příchutí. V této receptu se spojuje klasické kimchi s fazolemi a dalšími sezonními zeleninami, což vytváří lahodnou a sycení polévku. Díky ostré chuti kimchi a bohaté konzistenci fazolí je to skvělá volba pro milovníky pikantních jídel. Vyzkoušejte tento recept a přineste si na talíř chuť Koreje!

Suroviny

  • 1 šálek kimchi (nakrájené)
  • 200 g tofu (nakrájené na kostky)
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička pálivé papriky
  • 2 lžíce oleje

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek.
  2. Přidejte kimchi a smažte ho asi 5 minut.
  3. Přilijte zeleninový vývar a přiveďte k varu.
  4. Přidejte tofu, sójovou omáčku, cukr a pálivou papriku.
  5. Nechejte polévku vařit asi 15 minut.
  6. Případně dochuťte solí nebo sójovou omáčkou podle chuti.
  7. Podávejte horké s přílohou vařeného rýže.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *