13. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi (čerstvý kysaný zelí) recept
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na domácí kimchi? Vyzkoušejte naši jednoduchou verzi tohoto korejského kysaného zelí! Suroviny a postup najdete v našem receptu na čerstvý kimchi. Naučte se, jak si připravit lahodnou a zdravou pochoutku plnou probiotik a vitamínů!

Suroviny

  • 1 hlávka čínského zelí
  • 3 stroužky česneku
  • 1 kousek zázvoru (asi 2 cm)
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce chilli prášku
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžíce ryžové moučky
  • 1 mrkev

Postup

  1. Na začátku si připravíme kimchi omáčku smícháním rybí omáčky, chilli prášku, cukru a ryžové moučky v misce. Dobře promícháme, dokud se vše nespojí dohromady.
  2. Zelí důkladně opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme ho na menší kousky.
  3. Česnek a zázvor oloupeme a nadrobno nasekáme.
  4. V misce smícháme nakrájené zelí, česnek, zázvor a nakrájenou mrkev.
  5. Poté přidáme připravenou kimchi omáčku a důkladně promícháme, aby se všechny suroviny dobře spojily.
  6. Přesuňte směs do skleněné nádoby a mírně ji zatlačte, aby se vytvořila vrstva šťávy nad zelím. Uzavřete nádobu a nechte odstát při pokojové teplotě po dobu 2-3 dnů, aby kimchi začalo fermentovat.
  7. Po 2-3 dnech přesuňte kimchi do lednice, kde nechte dozrávat dalších 4-5 dní.
  8. Hotové kimchi můžete podávat jako přílohu k jídlu nebo jako ingredienci do různých jídel.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *