5. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Kimchi bokkeumbap je tradiční korejské jídlo, které spojuje pikantní kimchi s voňavou smaženou rýží. Tento jednoduchý a chutný recept si zamilujete! Sledujte naše kroky a připravte si lahodné kimchi bokkeumbap doma. Buďte kreativní a přidejte do receptu své oblíbené ingredience pro dokonalou chuťovou explozi. Užijte si kousek Koreje v pohodlí vaší kuchyně!
Suroviny
- 350 g vařené rýže
- 1 šálek nakrájeného kimchi
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 cibule, nasekaná
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička cukru
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 vejce
Postup
- Na pánvi rozpalte olej a orestujte na něm cibuli a česnek.
- Přidejte nakrájené kimchi a smažte ho asi 3 minuty.
- Přidejte vařenou rýži a promíchejte.
- Přilijte sójovou omáčku, cukr a sezamový olej a promíchejte.
- V průběhu smažení můžete případně přidat trochu vody, pokud se rýže lepí na pánev.
- Vytvořte důlek uprostřed pánve a rozklepněte do něj vejce. Nechte ho ztuhnout.
- Promíchejte celé jídlo a nechte ještě chvíli restovat.