5. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi bokkeumbap – smažená rýže s kimchi
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi bokkeumbap je tradiční korejské jídlo, které spojuje pikantní kimchi s voňavou smaženou rýží. Tento jednoduchý a chutný recept si zamilujete! Sledujte naše kroky a připravte si lahodné kimchi bokkeumbap doma. Buďte kreativní a přidejte do receptu své oblíbené ingredience pro dokonalou chuťovou explozi. Užijte si kousek Koreje v pohodlí vaší kuchyně!

Suroviny

  • 350 g vařené rýže
  • 1 šálek nakrájeného kimchi
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 vejce

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olej a orestujte na něm cibuli a česnek.
  2. Přidejte nakrájené kimchi a smažte ho asi 3 minuty.
  3. Přidejte vařenou rýži a promíchejte.
  4. Přilijte sójovou omáčku, cukr a sezamový olej a promíchejte.
  5. V průběhu smažení můžete případně přidat trochu vody, pokud se rýže lepí na pánev.
  6. Vytvořte důlek uprostřed pánve a rozklepněte do něj vejce. Nechte ho ztuhnout.
  7. Promíchejte celé jídlo a nechte ještě chvíli restovat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *