26. 1. 2025
Autor: Michal Němeček
Kimbap s hovězím masem a zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Objavte chuť Koreje s naším receptem na kimbap s hovězím masem a zeleninou! Tento tradiční korejský pokrm kombinuje šťavnaté marinované hovězí maso, čerstvou zeleninu a pikantní koření zabaleno do nori listů s rýží. Perfektní jako rychlý oběd, pohodlná večeře nebo jedinečný přípitek na oslavy. Naučte se, jak připravit tento oblíbený korejský sushi rolku krok za krokem a překvapte své hosty originální a výživnou pochoutkou!

Suroviny

  • 200 g hovězího masa, nakrájeného na tenké proužky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
  • 5 listů mořských řas nori
  • 3 šálky uvařené sushi rýže
  • 1 malá mrkev, očištěná a nakrájená na tenké proužky
  • 1 okurka, nakrájená na tenké proužky
  • 1 malá ředkvička, nakrájená na tenké proužky
  • 1 avokádo, oloupané a nakrájené na tenké proužky
  • Trocha balzamikového octa nebo rýžového octa
  • Sůl podle chuti

Postup

  1. Nejprve připravte hovězí maso. V míse smíchejte sójovou omáčku, sezamový olej, pepř a česnek. Přidejte hovězí maso a marinujte alespoň 30 minut.
  2. Mezitím si připravte zeleninu. Mrkev, okurku, ředkvičku a avokádo pokrájejte na tenké proužky. Uložte je stranou.
  3. V malé misce osolte uvařenou rýži a přidejte trochu octa, aby rýže získala mírně kyselkavou chuť.
  4. Rozložte jeden nori list na bambusovou rohožku a rovnoměrně na něj rozprostřete vrstvu připravené rýže, nechte asi 2 cm volného okraje na horní straně listu.
  5. Na rýži naskládejte připravené proužky marinovaného masa, mrkve, okurky, ředkvičky a avokáda.
  6. Pomocí bambusové rohožky začněte opatrně rollovat nori od spodu nahoru, pečlivě přitom tlačte náplň, aby byla rolka co nejpevnější.
  7. Když máte rolku hotovou, použijte trochu vody na prsty, abyste navlhčili volný konec nori listu, a dokončite rollování, aby se nori slepilo.
  8. Ostrým nožem nařežte připravenou rolku na 6-8 kusů. Použijte pohyb vpřed a vzad při řezání, aby se rýže nepřilepila na nůž.
  9. Hotový kimbap podávejte se zbytkem sójové omáčky nebo omáčkou podle vlastního výběru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *