17. 11. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tradiční libanonský recept na „Kibbeh“ – lahodné bulgur placky plné aromatických koření a nasekaného masa. Sledujte náš jednoduchý krok za krokem návod a překvapte své chuťové buňky tímto lahodným tradičním jídlem.
Suroviny
- 200 g bulguru
- 400 g mletého masa (hovězí nebo skopové)
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
Postup
- Nejprve si připravte bulgur podle návodu na obalu a nechte ho vychladnout.
- V misce smíchejte mleté maso, cibuli, česnek, skořici, kmín, sůl a pepř.
- Přidejte připravený bulgur a dobře promíchejte, až vznikne homogenní směs.
- Vmáčkněte směs do dlaní a tvarujte placky ve tvaru koulí.
- Na pánvi rozpalte olivový olej a placky smažte z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědé.
- Hotové kibbeh můžete podávat teplé nebo studené s jogurtem nebo zeleninovým salátem.