23. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Kibbeh s rajčaty a cizrny je tradiční libanonské jídlo plné chutí a vůní Orientu. Tato lahodná kombinace mletého masa, bulguru, rajčat a cizrn vás určitě okouzlí. Připravte si jednoduchý recept a dejte svému podnebí exotickou chuť.
Suroviny
- 500g mletého hovězího masa
- 1 cibule, jemně nasekaná
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 šálek bulguru
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička kmínu
- 1 konzerva cizrny, sceděná
- 1 konzerva rajčat, nasekaná
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
Postup
- Smíchejte mleté maso s cibulí, česnekem, bulgurem, skořicí, kmínem, sůlí a pepřem a vytvořte směs.
- V malé pánvi osmahněte rajčata v olivovém oleji, dokud trochu změknou.
- Přidejte cizrnu do směsi s mletým masem a promíchejte.
- Vytvořte kuličky z masa a na každou kuličku vytvořte otvor, do kterého vložíte směs s rajčaty.
- Pečte v troubě na 180°C asi 20 minut, dokud nejsou kibbeh propečené.
- Podávejte teplé s čerstvým chlebem a jogurtem. Dobrou chuť!