23. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kibbeh s rajčaty a cizrny
zdroj: Recepty 24/7

Kibbeh s rajčaty a cizrny je tradiční libanonské jídlo plné chutí a vůní Orientu. Tato lahodná kombinace mletého masa, bulguru, rajčat a cizrn vás určitě okouzlí. Připravte si jednoduchý recept a dejte svému podnebí exotickou chuť.

Suroviny

  • 500g mletého hovězího masa
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 šálek bulguru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička kmínu
  • 1 konzerva cizrny, sceděná
  • 1 konzerva rajčat, nasekaná
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej

Postup

  1. Smíchejte mleté maso s cibulí, česnekem, bulgurem, skořicí, kmínem, sůlí a pepřem a vytvořte směs.
  2. V malé pánvi osmahněte rajčata v olivovém oleji, dokud trochu změknou.
  3. Přidejte cizrnu do směsi s mletým masem a promíchejte.
  4. Vytvořte kuličky z masa a na každou kuličku vytvořte otvor, do kterého vložíte směs s rajčaty.
  5. Pečte v troubě na 180°C asi 20 minut, dokud nejsou kibbeh propečené.
  6. Podávejte teplé s čerstvým chlebem a jogurtem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *