29. 9. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kibbeh s nádivkou z mletého masa
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné libanonské jídlo Kibbeh s nádivkou z mletého masa, které je plné pikantních a aromatických chutí. Tento recept vás okouzlí svou jedinečnou kombinací koření a jemné chuti masa, které je zakryté křupavou capicí. Nechte se unést tímto lahodným tradičním jídlem!

Suroviny:

  • 500 g mletého masa
  • 1 cibule
  • 1 šálek bulguru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého pepře
  • Soľ a olej

Postup:

  1. Nejprve si připravíme nádivku. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na pánvi s olejem.
  2. Přidáme mleté maso a restujeme, dokud masa neztuhnou.
  3. Přidáme bulgur a koření. Dochutíme solí.
  4. V misce smícháme mleté maso, bulgur a koření.
  5. Teď se připravíme na tvarování mičud a pečení. V hrnci přivedeme k varu vodu a necháme vařit.
  6. Mezitím těsto na kibbeh tvarujeme do středních velkých koulí a přidáme nádivku.
  7. Placky zabalíme s nádivkou a vložíme do vroucí vody. Vaříme asi 25 minut, dokud nejsou kibbeh hotové.
  8. Hotové kibbeh můžeme servírovat s jogurtem, zeleninovým salátem nebo chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *