3. 9. 2024
Autor: Gabriela Smolková
Kibbeh s mletým masem
zdroj: Recepty 24/7

Chcete objevit tradiční chutě Blízkého východu? Vyzkoušejte náš recept na kibbeh s mletým masem, populární arabské jídlo, které kombinuje savé mleté maso s kořeněnou bulgurem. Krok za krokem vás naučíme připravit tuto delikatesu, která je ideální pro jakoukoliv příležitost. Překvapte své hosty jedinečnou chuťovkou plnou exotických koření a oslavte společně lásku k gastronomii. Navštivte naši stránku a dejte si kibbeh, který okouzlí každého gurmána!

Suroviny

  • 1 šálek bulguru
  • 500g mletého jehněčího nebo hovězího masa
  • 1 střední cibule, jemně nakrájená
  • 1/4 šálku piniových oříšků (volitelné)
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžička mletého skořicovníku (allspice)
  • 1/4 lžičky mletého pepře
  • Sůl podle chuti
  • Olivový olej pro vaření
  • Několik větviček čerstvé máty pro ozdobu (volitelné)

Postup

  1. Namočte bulgur v horké vodě na 30 minut, dokud nenabobtná. Poté vodu důkladně scedíte.
  2. V míse smíchejte nabobtnalý bulgur s polovinou mletého masa, přidejte sůl a mletý pepř podle chuti.
  3. Směs dobře promíchejte rukama, dokud nezískáte hladkou a jednolitou hmotu. Tuto směs dejte stranou.
  4. Na pánvi na středně silném ohni zahřejte trochu olivového oleje a restujte cibuli do zlatova.
  5. Přidejte zbytek mletého masa, kmín, skořicovník a piniové oříšky. Vařte, dokud maso nezhnědne.
  6. Smíchejte masovou směs s předpřipraveným bulgurovým těstem.
  7. Vytvarujte směs do malých kuželů nebo kuliček a ujistěte se, že na povrchu nejsou žádné trhliny.
  8. Předehřejte troubu na 180°C a pečte kibbeh na pečicím papírem vyloženém plechu asi 20-30 minut, dokud nebudou zlaté a křupavé.
  9. Podávejte teplé, ozdobené čerstvou mátou a podávejte s jogurtovým dipem nebo tahini omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *