Objevte klasiku blízkovýchodní kuchyně s naším receptem na Kibbeh s jogurtovou omáčkou! Kibbeh, oblíbené jídlo plné chutí, se skládá z jemně mletého masa, bulguru a koření, které tvoří dokonale křupavý obal, zatímco střed je šťavnatý a plný chuti. Naše jednoduché kroky a tipy vám pomohou vytvořit dokonalé kibbeh doma. Doprovodná jogurtová omáčka s česnekem a bylinkami pak dodává tomuto jídlu osvěžující a lahodnou konečnou chuť. Ideální pro rodinné večeře nebo jako originální chuťovka na setkání s přáteli!

Suroviny

  • 500 g jemně mletého hovězího masa
  • 250 g bulguru
  • 1 středně velká cibule, jemně nakrájená
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého allspice (piment)
  • 1/2 šálku jemně nasekaného petrželového listu
  • 2 lžíce olivového oleje

Pro jogurtovou omáčku

  • 1 šálek jogurtu (nejlépe řeckého)
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Soľ a černý pepř dle chuti

Postup

  1. Namočte bulgur v horké vodě na 30 minut. Poté vodu slijte a bulgur důkladně vymačkejte.
  2. Ve velké misce smíchejte mleté maso, bulgur, cibuli, česnek, kmín, sůl, pepř, skořici, allspice a petržel. Dobře promíchejte rukama, dokud není směs homogenní.
  3. Vytvarujte z masa oválné kuličky nebo kužele. V pánvi rozehřejte olivový olej a kibbeh smažte z obou stran dozlatova, přibližně 3-4 minuty na stranu.
  4. Pro přípravu jogurtové omáčky smíchejte jogurt s česnekem, citronovou šťávou a olivovým olejem. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
  5. Hotové kibbeh podávejte s připravenou jogurtovou omáčkou na straně.

Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *