31. 10. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kibbeh s jehněčím a piniovými oříšky
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte domácí recept na tradiční libanonské jídlo – Kibbeh, plné lahodného jehněčího masa a chutných piniových oříšků. Tento jednoduchý recept je skvělou volbou pro milovníky středovýchodní kuchyně. Vyzkoušejte ho ještě dnes!

Suroviny:

  • 500g mletého jehněčího masa
  • 1 cibule, nakrájená na drobno
  • 1 šálek piniových oříšků
  • 1 šálek bulguru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mleté papriky
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej

Postup:

  1. Nejprve si připravte náplň pro kibbeh. Smíchejte mleté jehněčí maso s nakrájenou cibulí, piniovými oříšky, bulgurem, skořicí, kmínem, paprikou, solí a pepřem. Dobře promíchejte.
  2. V druhém hrnci přiveďte vodu k varu a povařte bulgur podle pokynů na obalu. Poté ho přidejte do směsi s mletým masem a důkladně promíchejte.
  3. Formujte kuličky z této směsi a lehce je zploštěte do tvaru kotlet. Pokud je směs příliš suchá, přidejte trochu olivového oleje.
  4. Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a smažte kibbeh z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědé a propečené.
  5. Podávejte kibbeh s jogurtovou omáčkou nebo zeleninovým salátem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *