30. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kibbeh s baklavou a čajem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na kibbeh s baklavou a čajem, který vám přinese chuť Orientu přímo do vaší kuchyně. Kombinace pikantního kibbehu, sladké baklavy a osvěžujícího čaje je naprosto dokonalá pro dokonalý gastronomický zážitek. Naučte se, jak připravit tyto tradiční arabské pokrmy a užijte si skvělou chuťovou symfonii.

Suroviny:

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 1 hrnek bulguru
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 200 g másla
  • 200 g mletých vlašských ořechů
  • 1 balení plátů filo těsta
  • Med a skořice na dochucení
  • Čajové sáčky s oblíbeným čajem

Postup:

1. Nejprve si připravte nadílku pro kibbeh. Nakrájejte cibuli na drobno a smíchejte s mletým masem, bulgurem a kořením. Dobře promíchejte a nechte odpočinout.

2. Roztavte máslo a smíchejte s mletými vlašskými ořechy. Tuto směs použijte jako náplň do filo těsta.

3. Vytvořte kuličky z masa a bulguru a vytvarujte je do tvaru kibbeh. Poté je na pánvi opečte dozlatova.

4. Na plech si rozložte pláty filo těsta, každý potřete máslovou směsí s ořechy a následně položte kibbeh. Zabalte do tvaru kapesníčku.

5. Pečte v troubě do zlatova a servírujte s medem a špetkou skořice.

6. Kibbeh podávejte s horkým čajem dle vlastního výběru. Užijte si tento chutný a originální pokrm!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *