6. 4. 2025
Autor: Michaela Srncová
Kibbeh plněné jehněčím mletým masem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné jídlo z Blízkého východu – recept‍ na Kibbeh plněné jehněčím mletým masem. Tento tradiční‌ pokrm kombinuje kořeněnou mletou jehněčí maso s bulgurem a aromatickými bylinkami. Zkuste tento chutný recept a ochutnejte autentickou chuť Orientu!

Suroviny

  • 500 g mletého jehněčího masa
  • 1 cibule
  • 1⁤ šálek bulguru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/2 lžičky​ mletého pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 1/4 šálku nastrouhaného másla
  • 1/4 šálku nakrájené mátové lístky

Postup

  1. Nejprve si připravte nádivku ​pro kibbeh tím, ‍že jemně nastrouháte cibuli a smícháte ji s mletým jehněčím masem, bulgurem, kmínem, skořicí, pepřem‌ a solí. Důkladně promíchejte a nechte odpočinout.
  2. V míse smíchejte olivový olej s máslem a rozmixujte ​je na krém. Tento krém ⁤bude sloužit k promazání formy na ​pečení.
  3. Formu potřete připraveným máslem a olejem a rozdělte polovinu těsta na ⁤dno formy. Vytvořte prsty malé jámy do těsta.
  4. Do připravených jamek⁣ nandejte část nádivky a potom zalijte vrchní částí zbytku těsta. Jemně vtiskněte ⁣do tvaru formy.
  5. Pečte kibbeh v‌ předehřáté troubě na 180°C po‌ dobu 30-40 minut, dokud není zlatavě hnědý.
  6. Před podáváním ​posypte kibbeh⁣ nastrouhaným máslem a mátovými lístky.⁢ Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *