6. 4. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné jídlo z Blízkého východu – recept na Kibbeh plněné jehněčím mletým masem. Tento tradiční pokrm kombinuje kořeněnou mletou jehněčí maso s bulgurem a aromatickými bylinkami. Zkuste tento chutný recept a ochutnejte autentickou chuť Orientu!
Suroviny
- 500 g mletého jehněčího masa
- 1 cibule
- 1 šálek bulguru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté skořice
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 šálku olivového oleje
- 1/4 šálku nastrouhaného másla
- 1/4 šálku nakrájené mátové lístky
Postup
- Nejprve si připravte nádivku pro kibbeh tím, že jemně nastrouháte cibuli a smícháte ji s mletým jehněčím masem, bulgurem, kmínem, skořicí, pepřem a solí. Důkladně promíchejte a nechte odpočinout.
- V míse smíchejte olivový olej s máslem a rozmixujte je na krém. Tento krém bude sloužit k promazání formy na pečení.
- Formu potřete připraveným máslem a olejem a rozdělte polovinu těsta na dno formy. Vytvořte prsty malé jámy do těsta.
- Do připravených jamek nandejte část nádivky a potom zalijte vrchní částí zbytku těsta. Jemně vtiskněte do tvaru formy.
- Pečte kibbeh v předehřáté troubě na 180°C po dobu 30-40 minut, dokud není zlatavě hnědý.
- Před podáváním posypte kibbeh nastrouhaným máslem a mátovými lístky. Dobrou chuť!