3. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kibbeh plněné datle a ořechy.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na tradiční libanonské jídlo – Kibbeh plněné datle a ořechy. Tento lahodný pokrm kombinuje mleté maso s bulgurem, který je plněný sladko-kyselými datlemi a křupavými ořechy. Naučte se připravit tuto lahůdku doma a okouzlete své chuťové buňky exotickým zážitkem!

Suroviny

  • 250 g mletého masa (hovězího nebo jehněčího)
  • 1 cibule
  • 1 šálek bulguru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1/2 šálku datlí
  • 1/2 šálku ořechů (například vlašských nebo lískových)
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej na smažení

Postup

  1. Nejprve si připravíme náplň. Datle nakrájíme na menší kousky a ořechy jemně nasekáme.
  2. V misce smícháme mleté maso, nakrájenou cibuli, bulgur a koření. Dobře promícháme a necháme odpočinout asi 30 minut.
  3. Mezitím si připravíme kibbeh. Vezmeme malou porci těsta a vytvarujeme do tvaru placaté kuličky. Do středu uděláme důlek a naplníme ho směsí datlí a ořechů. Důlek dobře uzavřeme, aby náplň nevytékala.
  4. Kibbeh poté osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova z obou stran.
  5. Hotové kibbeh můžeme podávat s hummusem nebo jogurtem a čerstvou zeleninou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *