4. 9. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kibbeh – pikantní mleté maso placky
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si tradiční libanonský recept na pikantní mleté maso placky, známé jako Kibbeh. Tento lahodný pokrm kombinuje jemně namleté hovězí maso s bulgurem a kořením, podávané s jogurtovou omáčkou. Vyzkoušejte tento jedinečný recept a okořeňte svou kuchyni exotickými chutěmi z Blízkého východu.

Suroviny:

  • 500g mletého jehněčího masa
  • 1 cibule, nakrájená na drobno
  • 1 šálek bulguru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • Sůl podle chuti
  • Olivový olej

Postup:

  1. Nejprve si dejte bulgur do misky, zalijte ho horkou vodou a nechte asi 20 minut nabobtnat.
  2. V misce smíchejte mleté maso se všemi kořenícími ingrediencemi a přidejte do něj cibuli.
  3. Prohněte rukama bulgur a přidejte ho k masové směsi. Promíchejte vše dohromady.
  4. Formujte z masové směsi placky ve tvaru koulí a rozetřete je do rovnoměrné tloušťky.
  5. V pánvi rozpalte olivový olej a opékejte placky z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědé.
  6. Hotové kibbeh podávejte teplé s libovolnou omáčkou nebo salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *