4. 9. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si tradiční libanonský recept na pikantní mleté maso placky, známé jako Kibbeh. Tento lahodný pokrm kombinuje jemně namleté hovězí maso s bulgurem a kořením, podávané s jogurtovou omáčkou. Vyzkoušejte tento jedinečný recept a okořeňte svou kuchyni exotickými chutěmi z Blízkého východu.
Suroviny:
- 500g mletého jehněčího masa
- 1 cibule, nakrájená na drobno
- 1 šálek bulguru
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 1/2 lžičky mletého pepře
- Sůl podle chuti
- Olivový olej
Postup:
- Nejprve si dejte bulgur do misky, zalijte ho horkou vodou a nechte asi 20 minut nabobtnat.
- V misce smíchejte mleté maso se všemi kořenícími ingrediencemi a přidejte do něj cibuli.
- Prohněte rukama bulgur a přidejte ho k masové směsi. Promíchejte vše dohromady.
- Formujte z masové směsi placky ve tvaru koulí a rozetřete je do rovnoměrné tloušťky.
- V pánvi rozpalte olivový olej a opékejte placky z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědé.
- Hotové kibbeh podávejte teplé s libovolnou omáčkou nebo salátem.