14. 11. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na tradiční libanonské jídlo Kibbeh – pikantní kousky masa plné exotických koření a chutí. Získáte nezapomenutelný zážitek z chuťových požitků! Jemné mleté maso obalené v lahodné vrstvě bulguru s cibulí a kořením, pečené do dokonalého zlatavého tónu. Skvělá alternativa klasickému mletému masu. Vyzkoušejte tento jedinečný recept ještě dnes!
Suroviny
- 500g mletého masa (hovězího nebo jehněčího)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 šálek bulguru
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- olivový olej
Postup
- Nejprve si připravíme „náplň“ kibbeh. Na pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme mleté maso a koření (skořici, kmín, papriku, sůl a pepř) a promícháme dohromady. Dusíme asi 10 minut.
- Mezitím namočíme bulgur do horké vody na 20 minut. Poté důkladně sceðme a přidáme k mletému masu.
- Vše společně promícháme a necháme vychladnout.
- Formujeme malé kuličky z masa a bulguru.
- Na pánvi rozehřejeme olej a smažíme kibbeh kousky, dokud nejsou zlatě hnědé.
- Hotové pikantní kousky masa můžeme podávat s hummusem nebo jogurtem a čerstvou zeleninou. Dobrou chuť!