14. 11. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kibbeh – pikantní kousky masa
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na tradiční libanonské jídlo Kibbeh – pikantní kousky masa plné exotických koření a chutí. Získáte nezapomenutelný zážitek z chuťových požitků! Jemné mleté maso obalené v lahodné vrstvě bulguru s cibulí a kořením, pečené do dokonalého zlatavého tónu. Skvělá alternativa klasickému mletému masu. Vyzkoušejte tento jedinečný recept ještě dnes!

Suroviny

  • 500g mletého masa (hovězího nebo jehněčího)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 šálek bulguru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • olivový olej

Postup

  1. Nejprve si připravíme „náplň“ kibbeh. Na pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme mleté maso a koření (skořici, kmín, papriku, sůl a pepř) a promícháme dohromady. Dusíme asi 10 minut.
  3. Mezitím namočíme bulgur do horké vody na 20 minut. Poté důkladně sceðme a přidáme k mletému masu.
  4. Vše společně promícháme a necháme vychladnout.
  5. Formujeme malé kuličky z masa a bulguru.
  6. Na pánvi rozehřejeme olej a smažíme kibbeh kousky, dokud nejsou zlatě hnědé.
  7. Hotové pikantní kousky masa můžeme podávat s hummusem nebo jogurtem a čerstvou zeleninou. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *