25. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Kibbeh nadeza je tradiční arabské jídlo plné chutí a aromat. Tento recept nás zavede do světa libanonské kuchyně, kde se kombinují mleté maso, bulgur a koření. Kibbeh nadeza je tvarován do tvaru koule a plněný náplní z ořechů a cibule. Tento pokrm je poté smažený, což dodává neodolatelnou křupavost. Objednejte si chutnou porci kibbeh nadeza a ochutnejte autentickou libanonskou kuchyni právě u vás doma!
Suroviny
- 500 g jemné mletého masa (celkem)
- 1 cibule, nakrájená na drobné kostičky
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 1/2 šálku bulguru, namočeného ve vodě
- 1/4 šálku máty, nasekané
- 1/4 šálku petrželky, nasekané
- 1/4 šálku olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 lžičky mletého skořice
- 1/2 lžičky papriky
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- V misce smíchejte jemné mleté maso, nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, namočený bulgur, nasekanou mátu a petrželku, olivový olej, mletý kmín, mletý koriandr, mletou skořici, papriku, sůl a pepř.
- Dobře promíchejte všechny suroviny a nechte směs odpočinout v lednici asi 30 minut, aby se chutě propojily.
- Formujte malé placičky z připravené směsi.
- Na rozpálené pánvi s trochou oleje smažte kibbeh nadeza z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědé a zcela propečené.
- Servírujte teplé s limetkou nebo citronem, případně s omáčkou podle vašeho výběru.