5. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kibbeh na švestkové sladko-kyselé omáčce
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tradiční libanonské jídlo Kibbeh na švestkové sladko-kyselé omáčce, které spojuje jemnou mletou hovězí směs s aromatickými kořenícími a svěží švestkovou omáčkou. Tento lahodný recept zaručeně potěší vaše chuťové buňky! Užijte si chuť Orientu doma.

Suroviny

  • 250g jehněčího masa
  • 1 cibule
  • 1 šálek bulguru
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička soli
  • 2 švestky
  • 1 rajče
  • 1 česneková stroužek
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce medu
  • čerstvá petržel na ozdobení

Postup

  1. Nejprve si připravíme kibbeh. Mleté maso smícháme s jemně nasekanou cibulí, bulgurem, skořicí, kmínem a solí.
  2. Vložíme směs do mixéru a rozmixujeme na hladkou pastu. Poté ji necháme odpočinout v lednici aspoň 30 minut.
  3. Mezitím si připravíme omáčku. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájený česnek.
  4. Přidáme na kostky nakrájené švestky a rajče. Za stálého míchání vaříme asi 10 minut, dokud se nezačne omáčka zhoustnout.
  5. Přilijeme lžíci medu a necháme provařit dalších 5 minut. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  6. Z kibbehové pasty tvarujeme malé kuličky a smažíme je na rozpáleném oleji, dokud nejsou zlatě hnědé.
  7. Podáváme kibbeh s švestkovou omáčkou posypanou nasekanou petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *