16. 11. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na tradiční libanonskou specialitu Kibbeh, připravenou z jemně mletého jehněčího masa, bulguru a aromatických koření. Tento chutný pokrm bude skvělou volbou pro milovníky orientální kuchyně. Sledujte náš jednoduchý recept a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny:
- 500 g jehněčího masa
- 1 cibule
- 1 hrnek bulguru
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky pepře
- olivový olej
Postup:
- Nejprve uvařte bulgur dle návodu na obalu a dejte stranou.
- Na pánvi osmahněte jemně nakrájenou cibuli dozlatova.
- V mixéru smíchejte jehněčí maso, cibuli, skořici, kmín, sůl a pepř a mixujte dohladka.
- Poté směs masa a cibule promíchejte s uvařeným bulgurem.
- Formujte malé placičky z této směsi a smažte je na pánvi s horkým olejem z obou stran dozlatova.
- Podávejte horké s jogurtem, lehkou omáčkou nebo zeleninovým salátem.