18. 12. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na tradiční egyptské jídlo – Kibbeh Masry. Tento chutný pokrm se skládá z mletého masa, bulguru a koření, které se smíchají a tvoří kulaté placičky. Podávejte s tahini omáčkou nebo jogurtem a naťatou petrželkou. Vyzkoušejte toto jednoduché a lahodné jídlo ještě dnes!
Suroviny
- 500g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 1 šálek bulguru
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého kmínu
- 1/2 lžičky mleté papriky
- Sůl a pepř dle chuti
- Rostlinný olej na smažení
Postup
- Nejprve namočte bulgur do vody po dobu 30 minut, poté dobře opláchněte a sceďte.
- V míse smíchejte mleté maso, cibuli (nasekanou na malé kousky), bulgur, prolisovaný česnek a koření (skořice, kmín, papriku, sůl a pepř).
- Dobře promíchejte a nechte směs odpočinout v lednici asi hodinu.
- Smažte malé placičky z masa na pánvi se zahřátým olejem dozlatova.
- Podávejte například s hummusem nebo salátem.