6. 11. 2023
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Náš recept na tradiční arabské jídlo – Kibbeh, vám přináší křupavé a chutné masové kuličky. S kvalitním mletým masem, bulgurem a aromatickými kořeními se tyto lahodné kuličky stanou středobodem vašeho stolu. Podávejte s omáčkou nebo přílohou podle vašeho výběru a užijte si jedinečnou chuť Blízkého východu. Vyzkoušejte náš snadný recept ještě dnes!
Suroviny
- 500 g mletého masa
- 1 cibule, jemně nasekaná
- 2 stroužky česneku, rozmačkané
- 1 šálek bulguru (namočený a dobře vymačkaný)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého skořice
- sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
Postup
- Smíchejte v misce mleté maso, cibuli, česnek, bulgur, olivový olej, kmín, a skořici.
- Přidejte sůl a pepř podle chuti a dobře promíchejte, až se všechny suroviny spojí.
- Suroviny překryjte a nechte je odpočinout v lednici po dobu nejméně 30 minut, abyste dosáhli lepšího chuťového profilu kibbeh.
- Poté vyjměte směs z lednice a formujte malé kuličky o velikosti vlašského ořechu.
- Na ohni si připravte pánvičku s olejem a smažte kuličky v horkém oleji, dokud nejsou zlatě hnědé na všech stranách.
- Nakonec je přendejte na papírovou utěrku, aby se osušily a odstranily přebytečný olej.
- Kibbeh můžete podávat teplé nebo studené s tahini omáčkou nebo jogurtovým dipem.