6. 11. 2023
Autor: Michaela Srncová
Kibbeh – masové kuličky
zdroj: Recepty 24/7

Náš recept na​ tradiční arabské jídlo – Kibbeh, vám přináší ⁢křupavé a chutné masové kuličky. ⁣S kvalitním mletým masem, bulgurem a‌ aromatickými kořeními​ se tyto lahodné kuličky stanou středobodem⁣ vašeho stolu. Podávejte s omáčkou nebo přílohou ⁤podle vašeho výběru a užijte si jedinečnou chuť Blízkého východu. Vyzkoušejte náš snadný recept ještě dnes!

Suroviny

  • 500 g mletého masa
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • 2 stroužky česneku, rozmačkané
  • 1 šálek bulguru (namočený a dobře vymačkaný)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého‍ kmínu
  • 1 lžička mletého skořice
  • sůl⁤ a čerstvě mletý ‌pepř podle chuti

Postup

  1. Smíchejte v misce mleté maso, cibuli, česnek, bulgur, olivový olej, kmín, a skořici.
  2. Přidejte sůl a pepř podle chuti a dobře promíchejte, až se všechny suroviny spojí.
  3. Suroviny překryjte⁢ a nechte je odpočinout v lednici ‍po dobu nejméně 30 minut, abyste dosáhli lepšího chuťového profilu kibbeh.
  4. Poté vyjměte směs z lednice‌ a formujte malé kuličky o velikosti vlašského ořechu.
  5. Na ohni si připravte pánvičku s olejem a⁤ smažte kuličky v horkém oleji, dokud nejsou zlatě hnědé na všech stranách.
  6. Nakonec ⁢je přendejte na papírovou utěrku, aby se osušily a odstranily přebytečný olej.
  7. Kibbeh můžete podávat teplé nebo studené s tahini omáčkou nebo jogurtovým dipem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *