25. 1. 2025
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí recept na tradiční libanonské jídlo Kibbeh Masli – pepřené mleté kuličky plné aromatických koření a jedinečné chuti. Tento lahodný pokrm je perfektní na večeři nebo jako součást piknikového menu. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si tyto lahůdky doma!
Suroviny
- 400 g mletého masa (hovězí nebo jehněčí)
- 1 cibule, jemně nasekaná
- 1 šálek bulguru
- 1 lžička mletého pepře
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička sůl
- 1/4 šálku olivového oleje
Postup
- Bulgur zalijeme horkou vodou a necháme nabobtnat asi 20 minut.
- Mezitím smícháme mleté maso s nasekanou cibulí, kořením a osoleným bulgurem.
- Rukama vytvoříme malé kuličky z masa a obalíme je v oleji.
- Položíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 20 minut, dokud nejsou zlatavé.
- Podáváme s čerstvým zeleninovým salátem nebo hummusem.