26. 11. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kibbeh masírováně ve tvarohu
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na tradiční libanonské jídlo Kibbeh masírované ve tvarohu! Tato lahodná a aromatická kombinace mletého masa, bulguru a koření v tvarohové krustě nikoho nezklame. Recept je snadný na přípravu a skvělý na různé oslavy nebo rodinná setkání. Vyzkoušejte ho ještě dnes a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 500g mletého masa (hovězí nebo jehněčí)
  • 1 cibule, jemně nakrájená
  • 1 šálek mletého bulguru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mletého koření baharat
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 2 šálky tvarohu
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup

  1. Smíchejte mleté maso, cibuli, bulgur, skořici, kmín, baharat, sůl a pepř v misce.
  2. Rukama dobře promasírujte směs, dokud není dobře propojená a formovatelná.
  3. V malé misce smíchejte tvaroh s olivovým olejem, solí a pepřem.
  4. Formujte malé koule z masa a vytvořte do nich důlek pro náplň tvarohu.
  5. Naplněte důlek tvarohovou směsí a uzavřete masem. Ujistěte se, že jsou dobře uzavřené.
  6. Pokud chcete, můžete kibbeh smažit nebo péct v troubě až do zlatavě hnědé barvy.
  7. Podávejte teplé s citronovou plátkem nebo bylinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *