14. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kibbeh masaj – mleté maso.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte oblíbený libanonský pokrm Kibbeh masaj – mleté maso, které je plné exotických koření a výrazné chuti. Připravte si ho snadno doma a užijte si lahodnou kombinaci mletého masa, cibule, pšeničné krupice a dalších ingrediencí. Bon appétit!

Suroviny

  • 500 g mletého masa (hovězí, skopové nebo libovolné jiné maso)
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • 1 hrnek bulguru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Olej na smažení

Postup

  1. Nejprve dejte bulgur do misky a zalijte ho vroucí vodou. Nechte ho nabobtnat a vychladnout.
  2. V míse smíchejte mleté maso, cibuli, skořici, kmín, papriku, sůl a pepř.
  3. Pořádně promíchejte, aby se všechny chutě spojily.
  4. Poté přidejte nabobtnalý bulgur a znovu dobře promíchejte.
  5. Formujte z této směsi menší koule a lehce je rozploťte do tvaru placky.
  6. V pánvi rozpalte olej a smažte kibbeh masaj z obou stran dozlatova.
  7. Hotové kibbeh masaj můžete podávat s čerstvou zeleninovou salátem nebo s omáčkou podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *