14. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte oblíbený libanonský pokrm Kibbeh masaj – mleté maso, které je plné exotických koření a výrazné chuti. Připravte si ho snadno doma a užijte si lahodnou kombinaci mletého masa, cibule, pšeničné krupice a dalších ingrediencí. Bon appétit!
Suroviny
- 500 g mletého masa (hovězí, skopové nebo libovolné jiné maso)
- 1 cibule, jemně nasekaná
- 1 hrnek bulguru
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- Sůl a pepř podle chuti
- Olej na smažení
Postup
- Nejprve dejte bulgur do misky a zalijte ho vroucí vodou. Nechte ho nabobtnat a vychladnout.
- V míse smíchejte mleté maso, cibuli, skořici, kmín, papriku, sůl a pepř.
- Pořádně promíchejte, aby se všechny chutě spojily.
- Poté přidejte nabobtnalý bulgur a znovu dobře promíchejte.
- Formujte z této směsi menší koule a lehce je rozploťte do tvaru placky.
- V pánvi rozpalte olej a smažte kibbeh masaj z obou stran dozlatova.
- Hotové kibbeh masaj můžete podávat s čerstvou zeleninovou salátem nebo s omáčkou podle chuti.