18. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento recept na tradiční blízkovýchodní pokrm – Kibbeh, který kombinuje jemné jehněčí maso s křupavými mandlemi. Skvělá volba pro milovníky exotické kuchyně!
Suroviny
- 500g mletého jehněčího masa
- 1 cibule, nasekaná
- 1 šálek mletých mandlí
- 1 šálek bulguru
- 1 lžička skořice
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička mletého pepře
- sůl podle chuti
- olivový olej
Postup
- Nejprve si připravte nádivku. Smíchejte mleté maso, cibuli, mandle, bulgur, skořici, kmín, pepř a sůl.
- Do směsi postupně přilévejte vodu a míchejte, dokud vznikne hladká a kompaktní hmota.
- Vložte náplň do kibbeh tvarů a formujte do tvaru míčků.
- Předehřejte troubu na 180°C a připravte plech s pečicím papírem.
- Položte kibbeh na plech a zakápněte olivovým olejem.
- Při pečení dbáte na to, aby kibbeh byly zlatavé a propečené.
- Podávejte s jogurtem nebo hummusem a oblohou podle chuti.