18. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kibbeh jehněčí s mandlemi
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento recept na tradiční blízkovýchodní pokrm – Kibbeh, který kombinuje jemné jehněčí maso s křupavými mandlemi. Skvělá volba pro milovníky exotické kuchyně!

Suroviny

  • 500g mletého jehněčího masa
  • 1 cibule, nasekaná
  • 1 šálek mletých mandlí
  • 1 šálek bulguru
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička mletého pepře
  • sůl podle chuti
  • olivový olej

Postup

  1. Nejprve si připravte nádivku. Smíchejte mleté maso, cibuli, mandle, bulgur, skořici, kmín, pepř a sůl.
  2. Do směsi postupně přilévejte vodu a míchejte, dokud vznikne hladká a kompaktní hmota.
  3. Vložte náplň do kibbeh tvarů a formujte do tvaru míčků.
  4. Předehřejte troubu na 180°C a připravte plech s pečicím papírem.
  5. Položte kibbeh na plech a zakápněte olivovým olejem.
  6. Při pečení dbáte na to, aby kibbeh byly zlatavé a propečené.
  7. Podávejte s jogurtem nebo hummusem a oblohou podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *