28. 10. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kibbeh – jehněčí krokety bulgur
zdroj: Recepty 24/7

Zkuste připravit lahodné jehněčí krokety bulgur, známé jako Kibbeh! Tento tradiční blízkovýchodní recept kombinuje mleté jehněčí maso s bulgurem a kořením, vytvářející tak chutné a aromatické krokety. Sledujte náš snadný recept a užijte si autentickou chuť Orientu ve svém domově!

Suroviny

  • 250g jehněčího masa
  • 1 cibule
  • 1 hrnek bulguru
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • Sůl podle chuti
  • Olej na smažení

Postup

  1. Nejprve namočte bulgur do vody a nechte ho nabobtnat.
  2. Nakrájejte jehněčí maso a cibuli na jemné kousky.
  3. Smíchejte maso, cibuli, nabobtnalý bulgur, máslo, kmín, skořici, pepř a sůl v misce.
  4. Formujte směs do malých kuliček nebo kroket a smažte je na pánvi s olejem až do zlatavé barvy.
  5. Hotové kibbeh podávejte s jogurtem nebo omáčkou ze sekané máty a citronovou šťávou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *