30. 7. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kibbeh – irácký masový koláč
zdroj: Recepty 24/7

Kibbeh, tradiční irácký recept na masový koláč plněný mletým masem, cibulí a kořením. Skvělá chuťová kombinace, která okouzlí každého milovníka orientální kuchyně. Vyzkoušejte tento autentický irácký pokrm doma a buďte připraveni na lahodnou lahůdku!

Suroviny

  • 300 g mletého masa
  • 1 cibule
  • 1 hrnek bulguru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/2 hrnku olivového oleje

Postup

  1. Nejprve si připravíme náplň: Na pánvi osmažíme cibuli dozlatova a přidáme mleté maso. Orestujeme dozlatova a osolíme, opepříme a přidáme kmín a skořici. Nakonec necháme vychladnout.
  2. V hrnci smícháme bulgur s olejem a vaříme, dokud bulgur nezměkne a vodu vstřebá.
  3. Do uvařené bulgurové směsi přimícháme náplň s mletým masem a důkladně promícháme.
  4. Nyní můžeme tvarovat kuličky z této směsi, které pak zploštíme do tvaru placků nebo koulí. Můžeme je také obalit v mouce a osmažit na pánvi dozlatova.
  5. Kibbeh můžeme podávat teplý jako hlavní pokrm nebo studený jako součást mezze.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *