23. 9. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kibbeh – irácká masová koule
zdroj: Recepty 24/7

Zkusit autentickou iráckou kuchyni s receptem na lahodné kibbeh – masové koule plné orientálních koření a chuťových kombinací. Podívejte se, jak jednoduché je připravit tyto lahodné kuličky a okusit něco nového a exotického.

Suroviny

  • 400 g mletého masa (hovězí, jehněčí nebo libové)
  • 1 šálek bulguru
  • 1 cibule
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • Na dochucení: citrónová šťáva a petržel

Postup

  1. Nejprve namočte bulgur do vody a nechte ho nabobtnat asi 30 minut.
  2. Oloupejte a nakrájejte cibuli na drobné kousky.
  3. V míse smíchejte mleté maso, namočený bulgur, nakrájenou cibuli, skořici, kmín, sůl, pepř a olivový olej.
  4. Směs důkladně promíchejte a nechte odpočinout asi 15 minut, aby chutě měly čas propojit.
  5. Formujte z masa malé koule a ukládejte na plech vyložený pečicím papírem.
  6. Potřete kibbeh olejem a pečte v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 20-25 minut, dokud nejsou koule zlatavé.
  7. Po upečení můžete kibbeh polít citrónovou šťávou a posypat nasekanou petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *