12. 11. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kibbeh – hovězí koule s bulgurem
zdroj: Recepty 24/7

Hledejte recept na tradiční libanonské jídlo – Kibbeh, které spojuje hovězí maso s bulgurem a kořením. Naučte se, jak připravit tyto lahodné koule plné chuti a vyzkoušejte novou exotickou chuťovou zkušenost. Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si autentickou gastronomickou lahůdku doma.

Suroviny

  • 500g mletého hovězího masa
  • 200g bulguru
  • 1 cibule, nakrájená na drobno
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička papriky
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej

Postup

  1. Nejprve si připravte náplň. Bulgur zalijte horkou vodou a nechte ho nabobtnat.
  2. V misce smíchejte mleté maso, cibuli, česnek, kmín, skořici, papriku, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
  3. Formujte menší koule z masa a do středu každé koule vytlačte důlek, kam vložíte nabobtnaný bulgur.
  4. Zformujte kibbeh do tvaru koulí a na pánvi s olejem je osmahněte dozlatova z obou stran.
  5. Podávejte teplé s jogurtovou omáčkou a čerstvou zeleninou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *