29. 12. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento tradiční egyptský recept na Kibbeh, lahodné mleté maso smíchané s příchutí koření a nasekanou cibulí. S křupavou vnější vrstvou z mouky a uvnitř jemně nasající, tento pokrm určitě potěší vaše chuťové buňky. Sledujte náš snadný recept a naučte se, jak připravit Kibbeh doma a zaujmout své hosty lahodným jídlem.
Suroviny
- 500 g jemného mletého masa (hovězí nebo jehněčí)
- 1 cibule
- 1 šálek bulguru
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička soli
- čerstvě mletý pepř
- olivový olej
Postup
- Bulgur zalijeme horkou vodou a necháme nabobtnat.
- Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na pánvi s olejem, dokud nebude sklovitá.
- V míse smícháme mleté maso, bulgur, osmaženou cibuli a koření.
- Rukama dobře promícháme, dokud nedostaneme hladkou hmotu.
- Tvarujeme menší kuličky a následně je zploštíme do tvaru placky.
- Placky dáme na rozpálenou pánvi s olejem a opékáme dozlatova z obou stran.
- Podáváme s hummusem, zeleninovým salátem a pitou.