29. 12. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kibbeh – egyptské mleté maso
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento tradiční egyptský recept‌ na Kibbeh, lahodné ‍mleté maso smíchané s příchutí koření ⁢a nasekanou cibulí. S ⁤křupavou‌ vnější vrstvou z mouky⁤ a uvnitř jemně nasající,‍ tento pokrm určitě potěší ‍vaše ​chuťové ⁤buňky. Sledujte⁣ náš snadný recept ⁢a naučte ‍se, jak připravit ⁢Kibbeh⁣ doma a zaujmout své hosty lahodným jídlem.

Suroviny

  • 500 g ‍jemného⁢ mletého masa (hovězí nebo jehněčí)
  • 1 cibule
  • 1 ⁢šálek bulguru
  • 1 ‌lžička ‍mleté skořice
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička ‌soli
  • čerstvě mletý pepř
  • olivový ⁣olej

Postup

  1. Bulgur‌ zalijeme horkou vodou a ⁢necháme nabobtnat.
  2. Cibuli ⁢jemně ⁣nakrájíme ⁣a osmahneme na pánvi s olejem, dokud nebude sklovitá.
  3. V míse smícháme mleté⁢ maso, ‌bulgur, osmaženou cibuli​ a koření.
  4. Rukama dobře promícháme, dokud nedostaneme hladkou hmotu.
  5. Tvarujeme menší kuličky a následně je zploštíme do tvaru placky.
  6. Placky dáme na rozpálenou pánvi s⁣ olejem a opékáme dozlatova z obou stran.
  7. Podáváme s hummusem,​ zeleninovým ‍salátem ‍a pitou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *